26 Temmuz 2009 Pazar

FenerBahçe 5-1 Boluspor


Fenerbahçe yeni kadrosuyla ilk kez Kadıköy’e çıktı !.. Sarı lacivertliler, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Boluspor ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 5-1 yenerek UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Honved maçı öncesi umut verdi.
Almanya'da yaptığı hazırlık maçlarıyla geçen kamp döneminin ardından, 3. ön eleme turu ilk maçı öncesi Boluspor ile hazırlık karşılaşmasına çıkan sarı-lacivertli ekipte teknik direktör Christoph Daum, aynı zamanda takıma yeni katılan Dos Santos ve Cristian'ı da deneme fırsatı buldu. İkinci yarıya 2 oyuncu değişikliğiyle başlayan Alman teknik adam, 74. dakikada kaleci Volkan Demirel dışında diğer isimleri de değiştirdi.
DOS SANTOS GOLLE BAŞLADI
Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilyalı Dos Santos, takımıyla çıktığı ilk maçında golle buluştu.
Maçın 41. dakikasında ceza alanının dışından sert vuran Brezilyalı sol kanat oyuncusu, şık bir golle fileleri havalandırdı.
İlk dakikalarda sol kanattaki birkaç bindirmeyle dikkat çeken Dos Santos, sarı-lacivertlilerin 8. dakikada Alex ile bulduğu golde de ceza alanına topu taşıyan isim oldu.
Dos Santos, 16. dakikada Alex'in ceza alanında şık pasında, takım arkadaşının vereceği pası tahmin edemeyip topu rakibine kaptırdı ve henüz uyum döneminde olduğunu da gösterdi.
Maçın ikinci yarısında oyuna giren Cristian ise ön liberodaki görev bölgesindeki olumlu hareketleri ve mücadelesiyle takım arkadaşlarına güven verdi.
NOTLAR
Maçta Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Gökhan Gönül çıktı.
57. dakikada bir pozisyon sonrasında Fenerbahçeli Kazım ile Bolusporlu Hüseyin tartışma yaşadı. İtişen iki futbolcudan Hüseyin'i, maçın yakın bölgedeki yardımcı hakem uyardı. Daha sonra maçın hakemi Volkan Bayarslan iki futbolcuyu yanına çağırarak konuştu.
FENERBAHÇE: 5 - BOLUSPOR: 1
STAT: FB Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Fahri Var, Fettah Yiğit
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan (Dk. 74 Ali), Önder (Dk. 74 Bekir), Bilica (Dk. 74 Selçuk), Roberto Carlos (Dk. 74 Vederson), Deniz (Dk. 46 Cristian), Emre (Dk. 74 Abdülkadir), Kazım (Dk. 74 Mehmet Topuz), Alex (Dk. 74 Onur), Dos Santos (Dk. 74 Furkan), Deivid (Dk. 46 Güiza)
BOLUSPOR: Atacan, İbrahim (Dk. 46 Erdem), Cemil (Dk. 82 Ümitcan), Adem (Dk. 63 Mustafa), Hüseyin, Serdar (Dk. 63 Fatih), Ömer (Dk. 46 Güneşcan), Bilal (Dk. 46 Zafer), Erman (Dk. 46 İlhan), Gilman (Dk. 74 Lokman), Uğur (Dk. 74 Gürkan)
GOLLER: Dk. 8 ve 72 Alex, Dk. 41 Dos Santos, Dk. 58 Bilica, Dk. 84 Güiza (Fenerbahçe), Dk. 90 Erdem (Penaltıdan) (Boluspor)

Yeni sezon ve UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda yapacağı maçların hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Boluspor ile yaptığı hazırlık maçını 5-1 kazandı.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
GOL... 8. dakika da Dos Santos'un soldan içeriye gönderdiği topu sağ kanattan gelen Gökhan, ceza alanında daha içeri bölgedeki Alex'e çıkardı. Alex'in yerden vuruşunda top filelere giderken Fenerbahçe karşılaşmada 1-0 öne geçti.
GOL... 41. dakikada Dos Santos, ceza alanının dışından kaleyi karşıdan gören noktadan sert bir şutla şık bir gol atarak takımını 2-0 öne geçirdi ve ilk yarı evsahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
GOL... 58. dakidada Roberto Carlos'un soldan şık pasıyla topla buluşan Güiza, ceza alanında arka direğe doğru ortaladı. Bu bölgedeki Bilica'nın vuruşuyla meşin yuvarlak 3. kez Boluspor fillerine gitti: 3-0.
GOL... 72. dakikada Güiza'nın ceza alanında yerden şutunda kaleciden dönen topu iyi izleyen Alex, direğin yanından topu filelere göndererek takımına 4-0'lık skoru getirdi.
GOL... 84. dakikada Mehmet Topuz'un şık ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Güiza, topu kalecinin üzerinden aşırarak Fenerbahçe adına maçta 5. kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
GOL... 90. dakikada Boluspor'un kazandığı penaltı atışını kullanan Erdem, topu filelere göndererek takımının maçtaki tek golünü kaydetti ve maç 5-1 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder